ΚΟΣΜΟΣ

Μουσικό άλμπουμ δίνει φωνή σε είδη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στην οροσειρά Ροδόπης

Newsroom

Ένα άλμπουμ με ηχογραφήσεις ήχων της φύσης έχει στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την προστασία ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση στην οροσειρά της Ανατολικής Ροδόπης, καθώς και την επαναφορά ειδών που κάποτε κατοικούσαν στην περιοχή, όπως ο ευρωπαϊκός βίσωνας και ο μαύρος γύπας.

Το άλμπουμ «Priziv» (Κάλεσμα) ηχογραφήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας Κάλεσμα Υπέρ των Απειλούμενων Ειδών στη Ροδόπη μιας τοπικής εταιρείας εμφιάλωσης μεταλλικού νερού, η οποία θα προβεί σε μια δωρεά για την υπόθεση με βάση τους αριθμούς του streaming του άλμπουμ.

Η δωρεά θα πάει στο βουλγαρικό ίδρυμα Rewilding Rhodopes, το οποίο εργάζεται για τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας της οροσειράς της Ανατολικής Ροδόπης.

Η παραγωγή και η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε από τον καλλιτέχνη της ηλεκτρονικής μουσικής Άνγκελ Σιμίτσιεφ. Αποτελείται από οκτώ θεματικά κομμάτια που συνδυάζουν ατμοσφαιρική μουσική και ήχους ζώων από τη Ροδόπη, περιλαμβανομένου του απειλούμενου κόκκινου ελαφιού και του ευρασιατικού γκριφόν (γύπας).

Το 40λεπτο άλμπουμ είναι διαθέσιμο στο Spotify και το YouTube και κάθε stream του ισοδυναμεί με βοήθεια για τους πληθυσμούς των λύκων, της πλατύκερης ελάφου, του αιγυπτιακού γύπα και του Κόνικ (πόνυ), μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ