ΚΟΣΜΟΣ

Μήκος 1,9χλμ και 100 βαγόνια: Αυτό είναι το μακρύτερο τρένο στον κόσμο

Newsroom

Το ρεκόρ για το μεγαλύτερο επιβατικό τρένο στον κόσμο κατέκτησε μια ελβετική σιδηροδρομική εταιρεία, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι σε μια από τις πιο εντυπωσιακές γραμμές στις Άλπεις.

Το τρένο της εταιρείας Rhaetian Railway, μήκους 1,9 χιλιομέτρων, αποτελείται από 100 βαγόνια και πραγματοποίησε τη διαδρομή Albula-Bernina από το Preda στο Bergün.

Η διαδρομή χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2008 και οδηγεί μέσα από 22 σήραγγες, μερικές από τις οποίες διασχίζουν βουνά, και 48 γεφυρών, συμπεριλαμβανομένης της κυρτής οδογέφυρας Landwasser.

Το όλο ταξίδι κράτησε πάνω από μία ώρα, ενώ οι λάτρεις των σιδηροδρόμων παρατάχθηκαν στην κοιλάδα για να παρακολουθήσουν τα 25 τμήματα του τρένου να διασχίζουν τις Άλπεις.

«Έχουμε ένα ιωβηλαίο 175 χρόνων Ελβετικών Σιδηροδρόμων και αυτή η απόπειρα παγκοσμίου ρεκόρ θα πρέπει να συνιστά μεγάλο γεγονός», εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rhaetian Railway, Δρ. Ρενάτο Φασιάτι.

«Αλλά, στην πραγματικότητα, ο λόγος ήταν ότι είχαμε κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, οπότε χάσαμε το 30% του τζίρου μας από τους επισκέπτες στο τρένο και έτσι προσπαθήσαμε να βρούμε έναν καλό τρόπο για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση για την όμορφη διαδρομή μας που αποτελεί μέρος της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», σημείωσε.

«Αυτή η απόπειρα παγκοσμίου ρεκόρ είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δείξουμε στον κόσμο αυτόν τον όμορφο σιδηρόδρομο», συνέχισε ο Φασιάτι, προσθέτοντας πως άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται για να δουν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ