ΚΟΣΜΟΣ

Πώς οι γάτες δείχνουν την αγάπη τους στους ανθρώπους με κουτουλιές

Newsroom

Ο διάσημος ειδικός σε θέματα γάτας Jackson Galaxy περιγράφει τους πολλούς λόγους για τους οποίους οι γάτες χτυπούν τα κεφάλια τους μεταξύ τους και με τους ανθρώπους τους, σημειώνοντας ότι όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αγάπη.

Γιατί οι γάτες τρίβουν το πρόσωπό τους πάνω σε πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και εσάς; Τι καταλαβαίνουμε από το γεγονός ότι οι γάτες κουτουλούν το κεφάλι τους πάνω σας και σε άλλες γάτες;

O Galaxy περιγράφει περαιτέρω ότι οι γάτες το κάνουν συχνά αυτό για να σημαδέψουν με τη μυρωδιά τους ό,τι και όποιον αγαπούν. Το βλέπει ως προθυμία ενός τόσο αμυντικού ζώου να αφήσει τον εαυτό του να είναι ευάλωτος και να εμπλακεί σε μια πράξη απόλυτης εμπιστοσύνης.

«Με το χτύπημα στο κεφάλι ή ένα μεγάλο είδος αγκαλιάς για όλους ή κάτι τέτοιο τότε δεν έχουμε καμία επιφύλαξη, δεν έχουμε καμία προστασία, δεν έχουμε όρια. Αυτό σας δείχνει η γάτα σας κάνοντας το χτύπημα στο κεφάλι. Αφήνει μυρωδιά πάνω σας. Μπορεί να τρίβονται στο κεφάλι σας ή στο μάγουλό σας και να συναντούν τα μάγουλά σας με τα δικά τους. Είναι απολύτως κατά την εμπειρία μου μια από τις πιο τρυφερές χειρονομίες που θα πάρετε από μια γάτα».

Αυτή η ενέργεια είναι επίσης γνωστή ως head butting ή head bunting, αλλά ο Galaxy προτιμά τον όρο head bonking.

«Οπότε ξέρετε τις λέξεις είτε πρόκειται για head butting είτε για το πιο επιστημονικά κατάλληλο head bunting. Λατρεύω το head bonk νομίζω ότι είναι το πιο χαριτωμένο. Θα επιμείνω σε αυτό, οπότε το head bonk είναι. Και με αυτό επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ξανά ότι όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη, παιδιά, όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ