ΚΟΣΜΟΣ

Καυτό νερό μετατρέπεται σε χιόνι στη στιγμή στις ΗΠΑ

Newsroom

Εάν νομίζετε ότι η Ελλάδα διανύει την πιο κρύα περίοδο του φετινού χειμώνα, δείτε το βίντεο που αποτυπώνει τις θερμοκρασίες στην Μοντάνα των ΗΠΑ και θα αλλάξετε γνώμη.

Στο βίντεο, που έχει αναρτηθεί στο Twitter, απεικονίζεται ένα άτομο να πετάει στον αέρα καυτό νερό από κατσαρόλα, το οποίο σε στιγμές δευτερολέπτων μετατρέπεται σε χιόνι.

Πολικό ψύχος έχει επικρατήσει στην πολιτεία Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με τους κατοίκους της περιοχής να αποτυπώνουν με τον πιο μοναδικό τρόπο την κατάσταση του καιρού.

Η δραματική πτώση της θερμοκρασίας είναι αποτέλεσμα του φαινομένου «κυκλώνας- βόμβα», το οποίο περνάει από τη Βόρεια Αμερική και αναμένεται να πλήξει τόσο την Αμερική όσο και τις χώρες της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, το χαμηλό βαρομετρικό προκαλείται από τη σύγκρουση δύο αέριων μαζών: μιας πολύ ψυχρής που προέρχεται από την Αρκτική και μιας τροπικής από τον Κόλπο του Μεξικού. Αυτό που καθιστά έκτακτες τις συνθήκες είναι ότι η ατμοσφαιρική πίεση αυτή τη φορά μειώθηκε πάρα πολύ γρήγορα, μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Το φαινόμενο αυτό πιθανά να οδηγήσει πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έως και στους -40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ