ΚΟΣΜΟΣ

Τιτανικός: Απόκοσμες εικόνες από το ναυάγιο – Πλάνα από το 1986

Newsroom

Εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο του Τιτανικού, που τραβήχτηκαν το 1986 κατά τη διάρκεια κατάδυσης, έδωσε στη δημοσιότητα το Ωκεανογραφικό Ίδρυμα Woods Hole (WHOI).

Επρόκειτο για την πρώτη φορά που καταγράφηκαν πλάνα από το γιγάντιο υπερωκεάνιο από τότε που βυθίστηκε στον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό τον Απρίλιο του 1912, κατά τη διάρκεια επιχείρησης με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μπάλαρντ.

Περίπου 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού του πλοίου από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας στη Νέα Υόρκη.

Μια ομάδα από το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole με έδρα τη Μασαχουσέτη, σε συνεργασία με τον γαλλικό οργανισμό ωκεανογραφικής εξερεύνησης Institut français de recherche pour l'exploitation de la mer, ανακάλυψε το πλοίο στα 12.400 πόδια (3.780 μέτρα) τον Σεπτέμβριο του 1985 χρησιμοποιώντας μια υποβρύχια κάμερα.

Εννέα μήνες αργότερα, μια ομάδα του WHOI επέστρεψε στην τοποθεσία όπου βρισκόταν το ναυάγιο του Τιτανικού με τηλεχειριζόμενη κάμερα υποβρύχιας εξερεύνησης η οποία τράβηξε εμβληματικές εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ