ΚΟΣΜΟΣ

Οχάιο: Σπινθήρες στις ράγες του τρένου προειδοποιούσαν για την έκρηξη

Newsroom

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει πως οι ράγες του τρένου που εκτροχιάστηκε, ενώ μετέφερε χημικά στο Οχάιο αρχές Φεβρουαρίου, έβγαζαν σπινθήρες αρκετή ώρα προτού τελικά ξεσπάσει η φωτιά, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά εάν το ατύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Το βίντεο, δείχνει ότι οι ράγες του τρένου έχουν αρχίσει να βγάζουν σπινθήρες, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου, σχεδόν μία ώρα πριν σημειωθεί το ατύχημα, γεγονός το οποίο μπορεί να οφείλεται σε υπερθέρμανση του ρουλεμάν των τροχών.

Μόλις 14 λεπτά νωρίτερα, το τρένο είχε περάσει από έλεγχο, στον οποίο οι σπινθήρες αυτοί δεν είχαν ακόμη εμφανιστεί. Λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ, το τρένο, τελικά εκτροχιάστηκε.

Σημειώνεται ότι, ο κανονισμός οδήγησης σε σιδηροδρόμους επιβάλλει στις εταιρείες να έχουν ένα σύστημα ανίχνευσης, το οποίο σκοπό έχει να παρακολουθεί φαινόμενα υπερθέρμανσης των τροχών προτού δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Με τους κατοίκους να αγωνιούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο εκτροχιασμός του τρένου που μετέφερε χλωριούχο βινύλιο, ένα χημικό καρκινογόνο και εξαιρετικά εύφλεκτο, στην υγεία τους, το ενδεχόμενο η εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών «Norfolk Southern» να μην είχε τηρήσει τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας, πρόκειται να εντείνει ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ