ΚΟΣΜΟΣ

Παιδιά παγιδεύτηκαν σε τελεφερίκ στο Πακιστάν σε ύψος 274 μέτρων

Newsroom

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πακιστάν, καθώς έξι παιδιά και δύο ενήλικες έχουν παγιδευτεί σε τελεφερίκ σε ύψος 274 μέτρων, σε ορεινή περιοχή στη βορειοδυτική χώρα.

Τα παιδιά ταξίδευαν με το σχολείο τους στην περιφέρεια Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, όταν ένα από τα καλώδια του τελεφερίκ έσπασε, όπως ανακοίνωσαν οι πακιστανικές αρχές. Ελικόπτερο διάσωσης έχει προσεγγίσει στο σημείο.

Δύο από τους μαθητές έχουν λιποθυμικά επεισόδια, δήλωσε ένας από τα εγκλωβισμένα άτομα στο πακιστανικό Geo News και απηύθυνε έκκληση στις αρχές να αναλάβουν δράση. Ανέφερε ακόμη, πως οι μαθητές είναι μεταξύ 10 και 15 ετών και πως δεν έχουν μαζί τους ούτε νερό.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης δήλωσαν πως οκτώ άτομα έχουν εγκλωβιστεί μαζί με ενήλικες σε ύψος 365 μέτρων.

Το τελεφερίκ ενώνει δύο περιοχές και λειτουργεί με δύο καλώδια, ένα από τα οποία έσπασε.

Αρκετά παιδιά στη χώρα που ζουν σε ορεινές απομακρυσμένες περιοχές, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τελεφερίκ για να πάνε και να γυρίσουν από το σχολείο τους, όπως τονίζει το CNNi. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν γίνεται τακτική συντήρηση και η μετακίνηση είναι επικίνδυνη.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ανουάρ ουλ-Χακ Κακάρ διέταξε να κλείσουν όλα τα επικίνδυνα τελεφερίκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ