ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ιδιοκτήτης αυτοκινήτου κυνηγάει επίδοξους ληστές

Newsroom

Το να πέσει κάποιος θύμα κλοπής ή ληστείας είναι αναμφίβολα κάτι πολύ τρομαχτικό, κάτι εντελώς τραυματικό. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος έρθει αντιμέτωπος με τους κλέφτες. Οι περισσότεροι παγώνουν, όμως υπάρχουν και εκείνοι που χωρίς δεύτερη σκέψη θα υπερασπιστούν την περιουσία τους.

Ένα τέτοιο περιστατικό κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σπιτιού στην περιοχή South Hill, στην κομητεία Pierce των ΗΠΑ.

Ήταν βράδυ της 3ης Απριλίου όταν ο Έρικ Σμιθ ειδοποιήθηκε ότι η πόρτα του σταθμευμένου οχήματός του ήταν ανοιχτή. Μόλις βγήκε για να δει τι συμβαίνει, έπεσε πάνω σε κάποιον που προσπαθούσε να διαρρήξει το όχημα.

Αμέσως αντέδρασε, κυνηγώντας τον μέχρι τον δρόμο, όπου τον περίμενε ο συνεργός του μέσα σε ένα αμάξι. Ο Σμιθ πήδηξε στο καπό του αυτοκινήτου, με τους δύο κακοποιούς να βάζουν μπρος και να διεμβολίζουν το σταθμευμένο φορτηγάκι του, εκσφενδονίζοντάς τον στο έδαφος.

«Ήμουν απλά τυχερός» λέει ο Έρικ Σμιθ στην κάμερα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στην περιοχή, το τελευταίο διάστημα, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του27% το 2023, με τις Αρχές να υποστηρίζουν ότι το ποσοστό θα αυξηθεί κι άλλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ