ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες αποδείξεις παρελθόντων ετών θα κρατούν οι φορολογούμενοι

Ποιες αποδείξεις παρελθόντων ετών θα κρατούν οι φορολογούμενοι
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αποσαφήνιση πως το 2016 οι φορολογούμενοι πρέπει να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις προχώρησε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για το ποιες αποδείξεις πρέπει να κρατούν και ποιες όχι οι φορολογούμενοι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως θα υπάρξει ανακοίνωση του υπουργείου τις επόμενες ημέρες για το ποιες αποδείξεις παρελθόντων ετών θα πρέπει να κρατούν οι φορολογούμενοι.

Σχετικά με το 2016 ξεκαθάρισε πως οι φορολογούμενοι πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις. «Για το 2016 κρατάμε όλες τις αποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή διάταξη για την επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών που θα προβλέπει πως όποιες δαπάνες περιλαμβάνονται στη δήλωση θα πρέπει να γίνονται είτε με ηλεκτρονικές είτε με τραπεζικές συναλλαγές.

Σημειώνεται πως προ ημερών ο κ. Αλεξιάδης είχε δηλώσει πως θα λαμβάνονται υπόψη για το κτίσιμο του αφορολογήτου όλες οι αποδείξεις, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ, εκτός από αυτές που αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, όπως τα ενοίκια, τα ιατρικά έξοδα, κ.α..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ