ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο
REUTERS/Francois Lenoir

Η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο απάντησε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σε ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε στην απάντηση του ότι συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ενώ ειδικά για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος υποστήριξε ξανά πως είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας πριν από το Πάσχα.

Ο κ. Μοσκοβισί, απάντησε στον Δημήτρη Παπαδημούλη καθώς και σε συναφή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Μπαλαούρα τα εξής:

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πριν από μια εβδομάδα συνεδρίασε το Eurogroup επ' αυτού. Φαίνεται ότι οι συζητήσεις προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα το σημείωσαν αυτό.

Την επιστροφή του επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κ. Κοστέλο στις Βρυξέλλες, δεν θα πρέπει να την ερμηνεύουμε ως αποτυχία ή σαν τιμωρία. Πρόκειται για κάτι φυσιολογικό: Επιστρέφουμε - συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ώστε να δοθεί συνέχεια όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και η εκτίμηση στο Eurogroup είναι ότι πράγματι, είμαστε, μάλλον, στο σωστό δρόμο, αλλά κι εδώ "ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες". Επιθυμητό είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για την αναθεώρηση πριν το Πάσχα. Μη με ρωτήσετε αν θα είναι το Καθολικό ή το Ορθόδοξο, αλλά πάντως, όσο γίνεται πιο γρήγορα!».


Τέλος, όσον αφορά στην προσφυγική κρίση είπε πως η Επιτροπή θα εκτιμήσει τις δαπάνες των χωρών βάσει στοιχείων. «Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες - μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ