ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αφορολόγητο

Αλεξιάδης: Σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το αφορολόγητο
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Διπλή έκκληση» στους φορολογουμένους να κρατούν όλες τις αποδείξεις από τις αγορές τους απεύθυνε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά σε εκπομπές του Σκάϊ και του Mega ο Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο θέμα των αποδείξεων εν όψει της επικείμενης έναρξης της διαδικασίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων του 2016.

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα συγκεκριμένα ζητήματα, ωστόσο υποστήριξε πως νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις τόσο για τις αποδείξεις, όσο και για το αφορολόγητο.

Συγκεκριμένα τόνισε πως το επίμαχο νομοσχέδιο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα, χωρίς ωστόσο να το οριοθετεί ακριβώς χρονικά. Όσον αφορά στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους απάντησε πως θα υπάρξει διάταξη που θα συνδέσει το αφορολόγητο με τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Όσον αφορά στην χρήση «πλαστικού χρήματος», τόνισε πως όταν έρθει η διάταξη, το αφορολόγητο θα κτίζεται είτε οι αγορές έγιναν με μετρητά, είτε με πλαστικό χρήμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ