ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει προθεσμία για την αξιολόγηση
O πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχει προθεσμία για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αναπόφευκτα να πάρει δύσκολα μέτρα καθώς ο προϋπολογισμός δεν έχει μπει σε τάξη με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκτίμησε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα ληφθεί στη συνεδρίαση της 24ης Μαΐου, εάν τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν στο Eurogroup της 22ας Απριλίου δεν θα είναι επαρκή για να υπάρξει συμφωνία.

Ακόμη ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως δεν αναμένει μία ακόμη ελληνική κρίση προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και θα διαφανεί στις προσεχείς εβδομάδες εάν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.

Επιφυλακτική και η RBS

Την ίδια στιγμή σε έκθεσή της η Royal Βank of Scotland (RBS) διαμηνύει προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Μην περιμένετε να υπάρξει αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πριν τον Ιούλιο, καθώς τότε και μόνο θα πεισθούν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να κάνουν πίσω στη διαπραγματευτική τους στάση, εκτιμά η τράπεζα.

Σε άλλη έκθεση, η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει ότι πιθανές αρνητικές εξελίξεις θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές και όχι σε Grexit. Στελέχη του χρηματοπιστωτικού ομίλου πάντως εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξα σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, η οποία θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα κλείσει, καθώς και ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, μεταφέροντας περαιτέρω τις σχετικές εντυπώσεις τους από πρόσφατο ταξίδι τους στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ