Ντάισελμπλουμ: Καλές οι ειδήσεις από την Αθήνα
«Ακούμε καλές ειδήσεις από την Αθήνα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup του Άμστερνταμ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως θα υπάρξει συζήτηση για την πρόοδο της Ελλάδας και το που βρίσκεται η αξιολόγηση.
Ερωτηθείς για το εάν οι συζητήσεις έχουν καθυστερήσει είπε πως δεν είναι εύκολα τα ζητήματα που εξετάζονται.
«Μην είμαστε αυστηροί με τους Έλληνες. Θελει χρόνο για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό», τόνισε.
Σε σχέση με τις αποφάσεις της Ευρωομάδας κράτησε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. «Μην περιμένετε καμία συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα», είπε.
Ερωτηθείς για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως πλέον ξεκινά αυτή η συζήτηση.
«Μέχρι τώρα δεν είχαμε συζήτηση για το χρέος αλλά μια δέσμευση. Πλέον ξεκινάμε τη συζήτηση», τόνισε.
«Μπαράζ» επαφών Σχοινά με Ευρωπαίους Επιτρόπους: ΟΠΕΚΕΠΕ, αφθώδης πυρετός, ευλογιά στο επίκεντρο
20:48
Από το 2027 η επιστροφή της Βρετανίας στο Erasmus - Υπεγράφη η συμφωνία με την ΕΕ
20:39
Ο αμερικανικός στρατός λέει ότι εμπόδισε επτά πλοία να περάσουν από το Ορμούζ το τελευταίο 48ωρο
20:30
Συναγερμός για την εξαφάνιση 17χρονου από δομή φιλοξενίας στο Αιγάλεω (pic)
20:22