ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε : Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν επείγει

Σόιμπλε : Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν επείγει

«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν είναι ένα πιεστικό πρόβλημα», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το θέμα του χρέους είναι ένα ζήτημα που επανέρχεται. Τα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει δάνεια και τόκους. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα», υποστήριξε.

Στο ίδιο πλαίσιο, τόνισε πως «οποιαδήποτε απόφαση για το ελληνικό χρέος θα πρέπει να ληφθεί το 2018» για να προσθέσει: «Εγώ είμαι υπουργός Οικονομικών το 2016. Για το 2018 τις αποφάσεις θα τις πάρουν εκείνοι που θα έχει κρίνει αρμοδίους ο γερμανικός λαός».

Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε πως χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα και αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει φιλονικία ΔΝΤ – ευρωζώνης. «Θα πρέπει να συζητήσουμε με το ΔΝΤ», είπε. «Το μέλλον θα δείξεις ποιος έχει δίκαιο για την Ελλάδα», προσέθεσε αναφορικά με τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ.

Ο ίδιος εμφανίσθηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία. Πάντως, άφησε αιχμές για τις ελληνικές αρχές σημειώνοντας πως έχουν καταθέσει το ψηφισθέν σχέδιο νομού στα ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ