ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος επικεφαλής στο γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Νέος επικεφαλής στο γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα

Τον διορισμό του Ντένις Μπότμαν στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου του στην Αθήνα ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο κ. Μπότμαν - η θητεία του οποίου ως Senior Resident Representative του Ταμείου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 2 Σεπτεμβρίου - θα αντικαταστήσει τον Γουες Μακγκρου ο οποίος θα επιστρέψει στην έδρα του ΔΝΤ στη λήξη της τριετούς θητείας του, η οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος του Αυγούστου.

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου ο κ. Μπότμαν είναι Ολλανδός υπήκοος και είναι στο ΔΝΤ από το 2002.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Τμήμα της Ασίας και Ειρηνικού - ως αναπληρωτής επικεφαλής στην Ιαπωνία καθώς και ως μόνιμος ανώτερος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στις Φιλιππίνες - στο Τμήμα Ερευνών και στο Τμήμα Δημοσιονομικών υποθέσεων.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης (π.χ. Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο) και η έρευνά του καλύπτει ένα μεγάλο ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των γενικών μοντέλων ισορροπίας, τις χρηματοπιστωτικές κρίσεις και τις κερδοσκοπικές επιθέσεις, τη γήρανση του πληθυσμού και τη μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και τα δημόσια οικονομικά.

Είναι κάτοχος διδακτορικού στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ