Λουκέτα και συλλήψεις για φοροδιαφυγή
Σε 48ωρο «λουκέτο» σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στα Φυρά της Σαντορίνης προχώρησε κλιμάκιο της ΓΓΔΕ.
Συγκεκριμένα, ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προσποιούμενοι το ζευγάρι, παρακολούθησαν τουρίστα να αγοράζει κόσμημα αξίας 4.300 ευρώ, με χρήση πιστωτικής κάρτας, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει την απαραίτητη απόδειξη αγοράς.
Οι ελεγκτές παρενέβησαν επί τόπου και έκλεισαν την επιχείρηση για δύο ημέρες.
Να σημειωθεί ότι είναι το πολλοστό «λουκέτο» που μπαίνει σε επιχείρηση, μετά και την ενεργοποίηση της διάταξης για άμεσο κλείσιμο της επιχείρησης σε περίπτωση φοροαποφυγής, που υπογράφηκε στις αρχές του Αυγούστου.
Παράλληλα, στη σύλληψη υπεύθυνου κεντρικού εστιατορίου της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΔΟΥ Σύρου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το POS του καταστήματος ήταν συνδεδεμένο με τράπεζα του εξωτερικού, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα capital controls.
Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε πάραυτα ενώ ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον συλληφθέντα.
Γιώργος Μαζωνάκης: «Απροσδιόριστη αιτία θανάτου» - Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναλύει τι σημαίνει
18:43
Ο Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία πωλεί πλέον ποτάσα στις Ηνωμένες Πολιτείες
18:33
Πεζεσκιάν: «Σε κρίσιμο και επικίνδυνο στάδιο» οι πιέσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν
18:23
25ο HealthWorld: Η επένδυση στην Υγεία είναι επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας
18:16