ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαχαίρι έως 34% στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Μαχαίρι έως 34% στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου θα λάβουν τα νέα μειωμένα μερίσματά τους.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα μερίσματα προς τους 280.000 μερισματούχους του ΜΤΠΥ των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2016. Τα μερίσματα των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2016 θα καταβληθούν στις 30 Δεκεμβρίου του 2016.

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι οι περικοπές των μερισμάτων με τον νέο τρόπο υπολογισμού έφθασαν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και στο 34%.

Στις 3 Οκτωβρίου χιλιάδες συνταξιούχοι θα βρεθούν ενώπιων δυσάρεστων εκπλήξεων καθώς θα λάβουν «μηδενικές» επικουρικές.

Περίπου 70.000 συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι - ΤΑΔΚΥ, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί - ΤΕΑΕΙΓΕ και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της ΕΤΒΑ (ΤΕΑΠ - ΕΤΒΑ) θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο σε τρεις ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Αντίστοιχα, το μεγάλο κύμα του Σεπτεμβρίου (περίπου 150.000 συνταξιούχοι) θα πρέπει να επιστρέψει το τρίμηνο από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο τα ποσά που του δόθηκαν αχρεωστήτως για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Εξάλλου, όσοι δουν τις συντάξεις τους μειωμένες τον Οκτώβριο (περίπου 30.000 συνταξιούχοι με ειδικά καθεστώτα) θα πρέπει να πληρώσουν ταυτόχρονα και την πρώτη δόση για τα ποσά που τους δόθηκαν χωρίς περικοπές για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ