ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλειστικό CNN Greece: Συνάντηση Τόμσεν-Σόιμπλε για την Ελλάδα

Αποκλειστικό CNN Greece: Συνάντηση Τόμσεν-Σόιμπλε για την Ελλάδα

Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece σήμερα το πρωί στο Βερολίνο ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και η έκθεση του άρθρου 4 για την ελληνική οικονομία η οποία θα παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου στο εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Το CNN Greece απευθύνθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να μάθει πληροφορίες για το περιερχόμενο της συνάντησης και ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε απάντησε: «Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας βρίσκεται σε καθημερινό διάλογο με το ΔΝΤ. Δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο συγκεκριμένων συναντήσεων».

Το CNN Greece απευθύνθηκε και στο ΔΝΤ, εκπρόσωπος του οποίου δεν θέλησε να σχολιάσει: «Κανένα σχόλιο», ήταν η απάντηση του για τη συνάντηση Σόιμπλε – Τόμσεν.

Η συνάντηση Σόιμπλε – Τόμσεν δείχνει ότι οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέψει το κλείσιμο της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Αθήνα ζητείται τόσο η μείωση του αφορολογήτου όσο και η εξάλειψη της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες το ΔΝΤ εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στην ευρωζώνη για να υπάρξει μεγαλύτερη σαφήνεια στη μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ