TECH

Το ISIS απειλεί τους ιδρυτές του Facebook και του Twitter

Το ISIS απειλεί τους ιδρυτές του Facebook και του Twitter

Ο ISIS απειλεί τον ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg και τον συνιδρυτή του Twitter Jack Dorsey σε νέο βίντεο.

Στο 25-λεπτο βίντεο οι εξτρεμιστές χάκερ δηλώνουν πως μάχονται κατά των προσπαθειών των κοινωνικών δικτύων και των μέσων ενημέρωσης στην προσπάθεια τους να εξαλείψουν τους λογαριασμούς τους για να εμποδίσουν τη δράση τους.

Μπορούμε να δούμε εικόνες των δύο ιδρυτών να πυροβολούνται στο ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα και δημοσίευσε η Mirror. Το βίντεο με τίτλο «Φλόγες των Υποστηρικτών» κυκλοφόρησε από την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Οι γιοί του στρατού του Χαλιφάτου», τελειώνει με μία άμεση απειλή κατά των δύο ανδρών.

Λέει «για τον Mark και τον Jack, ιδρυτές του Facebook και του Twitter
και στην σταυροφορική κυβέρνησή τους. Ανακοινώνεται καθημερινώς ότι
κλείνεται πολλούς από τους λογαριασμούς μας και σας λέμε, μόνο αυτό
μπορείτε να κάνετε; Αν κλείσετε έναν λογαριασμό μας θα ανοίξουμε άλλους 10 και σύντομα τα ονόματά σας θα διαγραφούν αφού διαγράψουμε και τα site σας. Με την ευλογία του Αλάχ ξέρουμε ότι αυτά που λέμε είναι σωστά».

Σε μέρος του βίντεο φαίνεται να χακάρουν λογαριασμούς στα εν λόγω
κοινωνικά δίκτυα με την αλλαγή των εικόνων προφίλ των αρχικών κατόχων
και αναρτώντας σε αυτούς δημοσιεύσεις του ISIS.

Οι τρομοκράτες ισχυρίζονται ότι έχουν χακάρει πάνω από 10.000 λογαριασμούς στο Facebook και περισσότερες από 150 ομάδες, ενώ στο Twitter έχουν χακάρει πάνω από 5.000 προφίλ.

Το Twitter επιβεβαίωσε ότι έχει κλείσει πάνω από 125.000 λογαριασμούς για απειλητικές ενέργειες η προώθηση της τρομοκρατίας μόνο αυτόν το μήνα. Οι λογαριασμοί αυτοί σχετίζονται περισσότερο με τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους και έχουν κλείσει σε διάστημα οκτώ μηνών.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα για να προσελκύσει νεοσύλλεκτους, προτρέποντας έτσι το Twitter να αυξήσει σημαντικά το μέγεθος της ομάδας αναθεώρησής του.

Το Facebook έχει πλέον χιλιάδες εργαζομένους στην ομάδα της προστασίας της κοινότητάς του, συμπεριλαμβανομένων ειδικών σε αναρτήσεις που συνδέονται με τρομοκρατικές δράσεις.

Τέλος το Twitter έχει περίπου 100 υπαλλήλους αυτή τη στιγμή που ασχολούνται μόνο με τις αναφορές λογαριασμών, αριθμός που τριπλασιάστηκε πρόσφατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ