ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο από τη Χίο: Αστυνομικοί κρέμονται από κάγκελα και κυνηγάνε πολίτες – Έρευνα από την ΕΛΑΣ

Νέο βίντεο από τη Χίο: Αστυνομικοί κρέμονται από κάγκελα και κυνηγάνε πολίτες – Έρευνα από την ΕΛΑΣ

Βίντεο στο οποίο εμφανίζονται αστυνομικοί με πολιτικά να κρέμονται από τα κάγκελα στο λιμάνι της Χίου και να επιτίθενται σε πολίτες έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας, λίγη ώρα αφότου νησιώτες είχαν επιτεθεί εναντίον τους με πέτρες και ξύλα.

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε η τοπική ιστοσελίδα alithheia.gr, οι αστυνομικοί, που φορούσαν τα κράνη τους, καθυβρίζουν και κυνηγάνε τους νησιώτες ενώ σε κάποια πλάνα εμφανίζονται να κάνουν χειρονομίες. Ορισμένοι κρατούν, μάλιστα, και τα γκλοπ της εξάρτησής τους.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μερικές ώρες, καθώς χθες είχαν δημοσιοποιηθεί βίντεο στα οποία άνδρες των ΜΑΤ έσπαγαν αυτοκίνητα πολιτών στη Χίο.

Η ΕΛΑΣ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα εν λόγω περιστατικά.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεστών, Γιώργος Αργυρούδης, κατήγγειλε στο Ράδιο «ΑΛΗΘΕΙΑ» ότι οι άνδρες των ΜΑΤ προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα έξω από τον περιφραγμένο χώρο του λιμανικού των Μεστών ενώ σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και κτηνοτρόφος στο Αίπος.

Όπως υποστήριξε ο κτηνοτρόφος, που ονομάζεται Πέτρος Μαθιούδης, οι αστυνομικοί που κατευθύνθηκαν στο Πιτυός προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ενώ παράλληλα κατήγγειλε πως απείλησαν τη μητέρα του, επειδή δεν τους επέτρεψε να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο του καταστήματός της και δεν τους παρείχε υπηρεσίες.

Έρευνα για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών

Νωρίς το πρωί έγινε γνωστό πως η ΕΛΑΣ προχωρά σε γενικευμένη έρευνα για και τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών σε Χίο και Μυτιλήνη.

Υπενθυμίζεται πως εξαγριωμένοι νησιώτες εισέβαλαν χθες στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι αστυνομικοί και άρχισαν να πετάνε έξω από παράθυρα και μπαλκόνια ρούχα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε πως η αστυνομία προχώρησε σε επτά συλλήψεις για την επίθεση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ