ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Από τη Μινεάπολη μέχρι τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Από τη Μινεάπολη μέχρι τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

«Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Ενάντια στην Αστυνομία»: Η δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ σε κοινή θέα από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ προκάλεσε κύμα κοινωνικής οργής για τον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, από τις 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα, με αιτήματα για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Καμία ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη – Ενάντια στην Αστυνομία»: Η δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ σε κοινή θέα από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ προκάλεσε κύμα κοινωνικής οργής για τον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, από τις 25 Μαΐου μέχρι και σήμερα, με αιτήματα για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ένα τεράστιο πανό στη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ, κοσμεί την κατάληψη στέγης στα προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στο Μεταξουργείο, στην πλατεία Καραϊσκάκη, ο street artist Αντώνης Χαμπάς έφτιαξε σε πρόσοψη πολυκατοικίας την προσωπογραφία ενός Αφροαμερικανού που δεν μπορεί να αναπνεύσει καθώς αστυνομικές χειροπέδες σφίγγουν ασφυκτικά τον λαιμό του.

Το έργο του συνοδεύεται από τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ «Ι can’t breathe» και την έκκληση όλων για απονομή δικαιοσύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ