ΕΛΛΑΔΑ

Νέα θαλάσσια ρύπανση από φορτηγό πλοίο στο Κερατσίνι

Νέα θαλάσσια ρύπανση από φορτηγό πλοίο στο Κερατσίνι
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού Ικονίου, στο Κερατσίνι.

Η ρύπανση προκλήθηκε κατά από τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του φορτηγού πλοίου ''KATΗERINE BORCHARD'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από το εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ''.

Όπως αναφέρει το λιμενικό σε ανακοίνωσή του, η ρύπανση σημειώθηκε από υπερχείλιση της Νο 3 δεξαμενής του πλοίου ''KATΗERINE BORCHARD'', με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμα του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και ρίψη απορροφητικών μέσων από το δεξαμενόπλοιο ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ'', ενώ η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του φορτηγού πλοίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ