Νέα θαλάσσια ρύπανση από φορτηγό πλοίο στο Κερατσίνι
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα θαλάσσια ρύπανση, έκτασης περίπου σαράντα τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ) διαπιστώθηκε τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού Ικονίου, στο Κερατσίνι.

 Η ρύπανση προκλήθηκε κατά από τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του φορτηγού πλοίου ''KATΗERINE BORCHARD'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα από το εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ''.

Όπως αναφέρει το λιμενικό σε ανακοίνωσή του, η ρύπανση σημειώθηκε από υπερχείλιση της Νο 3 δεξαμενής του πλοίου ''KATΗERINE BORCHARD'', με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμα του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου.

Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με πόντιση πλωτού αντιρρυπαντικού φράγματος και ρίψη απορροφητικών μέσων από το δεξαμενόπλοιο ''ΜΑΙΝΑΛΟΝ'', ενώ η διαδικασία απορρύπανσης συνεχίστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του φορτηγού πλοίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!