Δυσαρέσκεια ΙΣΑ για τις δηλώσεις Πολάκη για τα φακελάκια
Πηγή: eurokinissi

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και τον καλεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που στηρίζουν τη δήλωσή του ότι το 80% των γιατρών παίρνουν φακελάκι. Ακόμα τον καλεί να κατανοήσει ότι πλέον δεν είναι συνδικαλιστής και έχει πολιτική ευθύνη.

Σημειώνεται ότι αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ότι: το 20% των γιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα, το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσουν και το 20% δεν αγγίζουν τον ασθενή χωρίς χρήματα.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου έχει ως εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π. Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια.

Καλούμε τον κ. Πολάκη να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται.

Σε αντίθετη περίπτωση οι δηλώσεις του είναι ανυπόστατες και για μια ακόμα φορά προβαίνει σε μια άδικη επίθεση ενάντια στο ιατρικό σώμα και μάλιστα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς που κρατάνε κακοπληρωμένοι και σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ζητούμε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει κάνει για την πάταξη του απαράδεκτου αυτού φαινομένου. Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει.

Επίσης έχει την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό.

Ο ΙΣΑ καταδικάζει το φακελάκι και διευκρινίζει ότι θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι στα μέλη του ιατρικού σώματος που επιδίδονται σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές. Ζητάμε να υπάρξει διαφάνεια και έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών τους στοιχείων.

Ωστόσο δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημείται άδικα το ιατρικό σώμα που δίνει καθημερινά μάχη για να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που καταρρέουν.

Διαβάστε επίσης