ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη

Αποφυλακίστηκε η Βίκυ Σταμάτη
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Ελεύθερη αφέθηκε η Βίκυ Σταμάτη λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, όταν και επιβιβάστηκε σε ένα ταξί και αποχώρησε από τις φυλακές του Ελαιώνα, όπου είχε οδηγηθεί.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση των διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Σταμάτη, την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

4279856

EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η κατηγορούμενη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, τα σχετικά έγγραφα για την αποφυλάκιση της ήταν έτοιμα -από τη Γραμματεία του Κoρυδαλλού και εστάλησαν με fax- από την Παρασκευή, ωστόσο δεν ήταν δυνατό τελικά να τηρηθούν οι απαιτούμενοι χρόνοι που θα της επέτρεπαν να βρεθεί σπίτι της νωρίτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ