ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τη διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για τη διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έξω από την φυλακή, ύστερα από 15 χρόνια κράτησης, βρέθηκε το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας. Η διήμερη άδεια που έλαβε από τις Αρχές έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

«Ο ιδεολογικός πατέρας της τρομοκρατίας κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος», δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική της συνέντευξη, παρκολουθώντας τα πλάνα της εξόδου του Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλού. «Είναι ύβρις αυτό που είδα πριν από λίγο», είπε.

«Μετά τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη ο Κουφοντίνας πήγε σε ταβέρνα κατά τα λεγόμενά του και γλένταγε, και τα δικά μου παιδιά κλαίγανε», ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της για την απόφαση του συμβουλίου που ενέκρινε την άδειά του.

Από πλευράς της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τόνισε πως ο «αρχιδολοφόνος της 17Ν για δυο μέρες θα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες» πράγμα που σοκάρει τους πολίτες. «Όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια αλλά έχει πει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο», είπε και κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να πάρουν θέση για την «απαράδεκτη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου».

Ανακοίνωση σχετικά με την άδεια εξέδωσε και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος που σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τους παραπάνω έκανε λόγο για «κατοχυρωμένο δικαίωμα που προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία και πρέπει να γίνει σεβαστό χωρίς διακρίσεις».

«Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί τις απόψεις και πράξεις του συγκεκριμένου, που διαχρονικά αξιοποιούνταν και στρέφονταν ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Η αντιπαράθεση, που τροφοδοτείται απ΄ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη ΝΔ γύρω απ΄ το ζήτημα, υπηρετεί άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες», τόνισε το κόμμα.

Την αντίθεσή του με την απόφαση εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε:

«Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις».

Αντίθετος με την άδεια είναι και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος όμως ξεκαθαρίζει πως είναι θέμα που άπτετε των αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης, όπως νωρίτερα είχαν ξεκαθαρίσει και κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας, απαντώντας σε όσους φέρνουν ως παράδειγμα την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, τονίζει πως το γεγονός σημειώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά.

«Ο άνθρωπος αυτός όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας. Πότε του δεν μετάνιωσε. Το αντίθετο», τόνισε με την σειρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης για την άδεια. «Συνεχίζει να φτύνει τη Δημοκρατία στα μούτρα και αν δείτε τα βιβλία του, τα άρθρα του, τις δημόσιες παρεμβάσεις του, σκορπάει δηλητήριο, προπαγανδίζει τα εγκλήματά του και ουσιαστικά προσπαθεί με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο να φτιάξει μια νέα γενιά συνεχιστών των εγκλημάτων του», επεσήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Υπενθυμίζουμε πως ήδη από χθες, που ανακοινώθηκε η απόφαση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη, ενώ και αυτός ανέφερε πως το καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για τις πράξεις του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ