Πότε επιστρέφονται στους συνταξιούχους τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά
Περίπου 295 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους-δικαιούχους των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών, όπως αναφέρει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
Ειδικότερα, από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η επιστροφή των παρακρατηθέντων σε 1.008.277 συνταξιούχων (σε σύνολο 2,6 εκατ. συνταξιούχων) και το ποσο που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 294.999.492 ευρώ.
Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητάει στην επιστροφή να συνυπολογιστεί και η παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τον Αύγουστο του 2010 έως 30 Ιουνίου 2016 και καλεί όσους συνταξιούχους έχουν κράτηση Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, να πάνε στα γραφεία του ΕΝΔ/ΣΥ με την αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ένα ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ώστε να καταθέσουν υπολογισμένη αίτηση επιστροφής προς τον ΕΦΚΑ.
Ο πρόεδρος του ΕΝΔ/ΣΥ Νίκος Χατζόπουλος κρίνει ότι τα ποσά που θα επιστραφούν αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των «άγριων» περικοπών στους συνταξιούχους που λόγω μνημονίων έχασαν συνολικά έως και το 70% των εισοδημάτων τους, ενώ από το 2019, όπως ανέφερε, έρχεται νέος κύκλος περικοπών.
Ο πρίγκιπας Χάρι εκπαιδεύτηκε στην αποναρκοθέτηση στην Ουκρανία, 30 χρόνια μετά την Νταϊάνα (vid)
23:17
Νομικός σύμβουλος των ΗΠΑ: Ο πόλεμος με το Ιράν δικαιολογείται από την «επιθετικότητα» της Τεχεράνης
23:06
Σοβαρές κατηγορίες για τον D4vd: Νέα στοιχεία σοκάρουν στη δικαστική υπόθεση
22:55
Τραμπ: Το Ιράν σχεδιάζει να υποβάλει πρόταση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων μας
22:44