ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ

Ένταση στο υπουργείο Εργασίας με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος, σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στην τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση και πήρε πίσω μετά τις αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργάνων, αναφορικά με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και τον τρόπο κήρυξης απεργιών.

Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία οριζόταν ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας, αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τη χρήση του συστήματος HELLAS SAT.

4311795

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η τροπολογία ρύθμιζε, επίσης, θέματα αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής της προβλεπόμενης δαπάνης εκ μέρους του εργοδότη σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος.

4311796

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος ζήτησε το λόγο για να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι «επιδίωξε στα μουλωχτά να καταστρατηγήσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης».

4311798

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως οι εργαζόμενοι αντέδρασαν, οργανώνουν την πάλη τους, κάνουν σήμερα συλλαλητήρια και δεν πρέπει κανέναν να ξεγελάσει ο τακτικός ελιγμός της κυβέρνησης να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία διότι, όπως δήλωσε, θα την ξαναφέρει και είναι ενδεχόμενο να την ξαναφέρει σε χειρότερη μορφή.

«Καμία εμπιστοσύνη δεν πρέπει να δείξει η εργατική τάξη. Η πρώτη απάντηση είναι σήμερα με τα συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ώστε οποτεδήποτε ξανακατατεθεί να υπάρξει μαζική αντίδραση και να οργανώσουμε με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία την απεργία της 14ης του Δεκέμβρη που θα είναι και η καλύτερη απάντηση» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ