ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ροδόπη (pics)

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στη Ροδόπη (pics)
eurokinissi/ Φωτογραφία αρχείου

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη Ροδόπη, αφού πλημμύρισαν σπίτια και στάβλοι, ενώ κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τη fonirodopis.gr, η έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (16/12) και ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβηκε από τα ορεινά είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε όλη σχεδόν την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές εντοπίζονται στο χωριό Αμάραντα, όπου δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής πραγματοποίησαν 28 απεγκλωβισμούς ατόμων από τις οικίες τους, ενώ απομάκρυναν και περίπου 150 πρόβατα από πλημμυρισμένες σταβλικές εγκαταστάσεις.

Εκτός από τα Αμάραντα, μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν και σε χωριά όπως το Πάμφορο και ο Δοκός.

rodopi

Εντός της πόλης της Κομοτηνής σημαντικά προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιοχή Κολυμβητηρίου, στη Μαραθώνος και στην δυτική είσοδο ενώ στους οικισμούς Κοσμίου, Παραδημής, Κάλχα οι κάτοικοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν τις περιουσίες τους από την καταστροφή.

rodopi 2

Συνεργεία του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ από νωρίς το πρωί της Κυριακής επενέβαιναν στα προβληματικά σημεία, πραγματοποιήθηκαν 37 αντλήσεις υδάτων, ενώ η Πυροσβεστική επιχείρησε σε 20 περιπτώσεις προκειμένου να απεγκλωβίσει πολίτες, έξι εξ αυτών από ΙΧ αυτοκίνητα.

rodopi 3

Σύμφωνα με το ethraki.com, λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης και των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν κυρίως τους οικισμούς της ΔΕ Μαρώνειας, με απόφαση του Δημάρχου σε συνεννόηση με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου τα δημοτικά σχολεία Αμαράντων, Ισάλων και Βάκου θα παραμείνουν κλειστά.

rodopi 4
rodopi 5
rodopi 6

Φωτογραφίες: xronos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ