ΕΛΛΑΔΑ

"To πόρισμα της Επιτροπής Σοφών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα"

"To πόρισμα της Επιτροπής Σοφών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα"
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, τόνισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών αλλά και για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε πως δεν υπάρχει κανένα κίνδυνος για την πρώτη κατοικία, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενδιάμεσου δημόσιου φορέα που θα απορροφήσει τα "κόκκινα" δάνεια, ο οποίος δε θα λειτουργεί ως "κακή" τράπεζα.

"Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, αποτελεί μια πρόταση η οποία βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την κυβερνητική πολιτική", είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα, το περιερχόμενο του πορίσματος αξιολογείται αφού περιλαμβάνει σωστές επισημάνσεις αλλά και υπερβολές, σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA”, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό δεν αποτελεί καινούριο πρόβλημα, αλλά ένα ζήτημα που εντάθηκε από την κρίση και απαιτεί μεσομακροπρόθεσμες λύσεις.

Ανεφερόμενος στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου, ο Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση μετά από επικοινωνία μαζί της, της έθεσε το δίλημμα αν θα πρέπει να παραμείνει στη θέση της από τη στιγμή που της ασκήθηκε ποινική δίωξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ