ΕΛΛΑΔΑ

H «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο

H «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο
ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην μαρκοσκελέστατη ανάρτησή της, η οποία τιτλοφορείται «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου», η οργάνωση χαρακτηρίζει τη δικαιοσύνη «φίδι», που «δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους».

«Στα χρόνια της μνημονιακής επέλασης το κεφάλαιο έχει βρει στην αστική "δικαιοσύνη" ένα στήριγμα με ειδικό ρόλο και ενεργή συμμετοχή στη διαρκή και βάρβαρη αντικοινωνική επίθεση που βιώνουμε. Κι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία φυσικά, αλλά προκύπτει από την ίδια τη θεσμική και ταξική της φύση. Πρέπει να αφαιρέσουμε από την αστική "δικαιοσύνη" το φωτοστέφανο της "ουδετερότητας" και του "κοινού συμφέροντος ολόκληρης της κοινωνίας", που της έχει προσδώσει η κυρίαρχη ιδεολογία και να δούμε το ρόλο της στην πραγματική ζωή» αναφέρει η ανάρτηση, και συνεχίζει: «Κι αυτό δεν το κάνουμε για φιλολογικούς λόγους, αλλά επειδή γνωρίζουμε καλά πως στον ταξικό πόλεμο που μαίνεται αδιάκοπα η μάχη των ιδεών είναι μια υλική μάχη. Το ξεσκέπασμα της αστικής ιδεολογίας είναι ένα ακόμα επαναστατικό καθήκον».

Η οργάνωση αναφέρεται επίσης σε σειρά υποθέσεων, κάνοντας λόγο για «συγκάλυψη». Παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη της σε πολιτικούς και κοινωνικούς κρατούμενους.

Από κινητά «σκιές» έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα των τρομοκρατών

Δυο κινητά τηλέφωνα, και όχι καρτοθαλάμους, χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες που χτύπησαν το Εφετείο Αθηνών για να κάνουν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και να δώσουν το χρονικό περιθώριο που ήταν προγραμματισμένη να σκάσει η βόμβα.

H μέχρι τώρα έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι τα κινητά ενεργοποιήθηκαν λίγα λεπτά πριν γίνει η πρώτη κλήση τους και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το Εφετείο.

Όπως ήταν φυσικό, πρόκειται για κινητά «σκιές» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο γι' αυτές τις δυο κλήσεις και αμέσως μετά καταστράφηκαν.

Οι τρομοκράτες ήταν μάλιστα τόσο σίγουροι για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν και να εξαφανίσουν τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων που δεν τους ενόχλησε καθόλου το γεγονός ότι το νούμερο του ενός τηλεφώνου βγήκε κανονικά στην αναγνώριση κλήσεων που διέθεσε το ένα από τα δυο τηλεφωνικά κέντρα των δημοσιογραφικών μέσων που απευθύνθηκαν για να προειδοποιήσουν για τη βόμβα.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από καταστήματα της γύρω περιοχής στα οποία έχει καταγραφεί η πορεία του αυτοκινήτου με τους τρομοκράτες πριν καταλήξουν στα Εξάρχεια και του βάλουν φωτιά.

Πριν από την επίσημη ανάληψη ευθύνης, στελέχη της Κατεχάκη εκτιμούσαν ότι εάν πίσω από την επίθεση βρισκόταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» -όπως και απεδείχθη- τότε είναι βέβαιο ότι διαθέτει γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας και πως έχει ενισχύσει το οπλοστάσιό της με καινούργια όπλα, καθώς το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να πυροβολήσουν το φρουρό του Εφετείου είναι «καθαρό».

Αναλυτές εκτιμούσαν, επίσης, ότι η επίθεση αυτή οργανώθηκε και εκτελέστηκε από «παλιά και βαριά» μέλη της οργάνωσης. Από άτομα δηλαδή που είναι στην τρομοκρατική οργάνωση από την ημέρα που δημιουργήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ