ΕΛΛΑΔΑ

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την 35χρονη ορειβάτη στον Όλυμπο

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την 35χρονη ορειβάτη στον Όλυμπο
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ /STR/φωτογραφία αρχείου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έληξε το θρίλερ που ήταν σε εξέλιξη με την 35χρονη ορειβάτη, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά στον Όλυμπο.

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας την παρέλαβε από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης», όπου είχε μεταφερθεί μετά τον εντοπισμό και τη διάσωσή της, και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, περίπου στις 1:30, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, όταν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης».

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. Η ορειβάτης τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.

Η γυναίκα εντοπίστηκε λίγο μετά τις 17:00 και μεταφέρθηκε με φορείο στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης», καθώς το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν μπόρεσε να την προσεγγίσει και αποχώρησε από την περιοχή επειδή κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του τελείωσαν τα καύσιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ