Τηλεοπτικές άδειες: Έξι φάκελοι υποψηφιοτήτων στο ΕΣΡ
Πηγή: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Έξι φάκελοι υποψηφιότητας κατατέθηκαν ως την εκπνοή της προθεσμίας για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Όπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα, στα χέρια των ομάδων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης βρίσκονται οι φάκελοι των ΣΚΑΙ,STAR,ALPHA,ANT1,Εκαι της Τηλεοπτικής Ελληνικής(συμφερόντων Βρυώνη). Έμεινε μία άδεια, η οποία, θα επαναπροκηρυχθεί.

Παππάς: Άρτια η διαδικασία

Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σημείωσε πως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει διοργανώσει μια διαδικασία άρτια και συμπαγή σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μια φάση όπου και το τοπίο θα είναι πιο καλά ρυθμισμένο», σημείωσε ο κ. Παππάς εκτιμώντας πως θα υπάρξει και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον τα οποία αφορούν και τις καινούριες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές, όλα είναι εφικτά», τόνισε ο υπουργός

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΡ

Στη δημοσιοποίηση του καταλόγου των εταιρειών που κατέθεσαν φακέλους για τη διεκδίκηση τηλεοπτικών αδειών προχώρησε επίσημα το ΕΣΡ το απόγευμα της Πέμπτης. Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η άδεια που απομένει θα επαναπροκηρυχθεί υποχρεωτικά με το ίδιο τίμημα. 

Οι έξι αιτήσεις κατατέθηκαν από τις εταιρείες

Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (“E” TV)
Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.

Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Ν. 4339/2015 όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 28 του Ν. 4496/2017, προβλέπει για την εναπομένουσα άδεια:

«5. Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο».

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αποσφράγισης των φακέλων των υποψηφιοτήτων, δίνεται περιθώριο δέκα ημερών μέσα στο οποία μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις.

Διαβάστε επίσης