ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στο εδώλιο ο διευθυντής της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ξανά στο εδώλιο ο διευθυντής της σχολής του Βαγγέλη Γιακουμάκη
EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Στο εδώλιο του Εφετείου Ιωαννίνων θα καθίσει ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος δικάζεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρώην διευθυντής της σχολής, απολογήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου για τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο ίδιος έπραξε όσα έπρεπε, σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε λάβει από την προϊστάμενη Αρχή στην Αθήνα για διακριτικό χειρισμό της υπόθεσης.

Όπως επεσήμανε, η σχολή δεν θέλησε να τιμωρήσει τους σπουδαστές που έφεραν ευθύνες καθώς, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «στη βία δεν απαντάμε με βία». Με την έδρα του δικαστηρίου να διερωτάται «κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί βία, η τιμωρία σε κάποιο παράπτωμα».

Συνεχίζοντας την απολογία του ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επεσήμανε πως υπήρξαν απλώς «ενδείξεις και όχι αποδείξεις» για τα όσα βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Μάλιστα δήλωσε πως σε συνομιλία του με τον φοιτητή, ο ίδιος τον είχε διαβεβαιώσει πως δεν συνέβαινε τίποτε και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με τους συμφοιτητές του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ