Πειραιάς: Ακυβέρνητο πλοίο έξω από το λιμάνι-Παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Οι ισχυροί άνεμοι παρέσυραν τις πρώτες πρωινές ώρες το πλοίο «Παναγιά Αγιάσου», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το παροπλισμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, στο οποίο δεν υπάρχουν επιβαίνοντες, πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά. Κοντά του έχουν ήδη πλεύσει δύο ρυμουλκά για να συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστεί το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολόγιων.

Διαβάστε επίσης