ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εθνική συναίνεση, όχι συλλαλητήρια και φωνές

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Εθνική συναίνεση, όχι συλλαλητήρια και φωνές
Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ΑΠΕ -ΜΠΕ /ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τη θέση ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται «συλλαλητήρια και φωνές» αλλά «εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία» εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών με θέμα τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. 

Σε ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον κ. Ιερώνυμο και τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων σχετικά με την ονομασία τη πΓΔΜ.

Όπως τονίζεται, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου ενώ έδειξε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο όταν θα τον κρατά ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

tsiiip


Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στην Αρχιεπισκοπή / Πηγή: Εurokinissi / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε δε, από τον κ. Ιερώνυμο να συμβάλει, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους, να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ