ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το έγγραφο αίτησης χορήγησης ασύλου του Αφγανού με τους πυροκροτητές

Αυτό είναι το έγγραφο αίτησης χορήγησης ασύλου του Αφγανού με τους πυροκροτητές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το έγγραφο αίτησης χορήγησης ασύλου που είχε πάνω του ο Αφγανός που έπεσε στα χέρια των Αρχών με τους 78 πυροκροτητές, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece. Δεν είχε μαζί του κανένα άλλο έγγραφο, ούτε καν κινητό τηλέφωνο, για λόγους ασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο επίσημο έγγραφο, φαίνεται ότι το αίτημα του το είχε υποβάλει στην Ξάνθη, στις 10 Ιανουαρίου 2017 και είχε δήλωση ως στοιχεία του το όνομα AHMADI και το επίθετο NASIR ενώ έχει καταγράφει ως ημερομηνία Γεννήσεως του 11/11/1998.

Από την έρευνα όμως των Αρχών προέκυψε ότι είχε σημανθεί και άλλες φορές με τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά στοιχεία.

27604941 10156110699913988 1129255803 o

Πάντως υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι ο αλλοδαπός μετέφερε τους πυροκροτητές από κάποια κατάληψη του κέντρου της Αθήνας, σε κάποια άλλη κατάληψη. Μάλιστα θεωρούν ως πιο πιθανό, είναι να είχε πάρει χρήματα από κάποια ομάδα του αντιεξουστικού χώρου τον οποίο δεν αποκλείεται να τον χρησιμοποιούν ως "μεταφορέα "

Η έρευνα μέχρι σήμερα, κυρίως στην Ανατολική Αττική, δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα σε σχέση με κάποιο κρησφύγετο, στο οποίο διέμενε ο Αφγανός.

Στην αντιτρομοκρατική κράτησε σκληρή γραμμή και αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε γύρω από τους πυροκροτητές που κουβαλούσε.

Πάντως στέλεχος της Κατεχάκη έλεγε στο CNN Greece πως: «Η υπόθεση αυτή χρειάζεται αρκετή έρευνα και θα φέρει αποτέλεσμα...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ