ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για το συλλαλητήριο της Κυριακής
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μεγάλη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής αλλά και δύο συγκεντρώσεων το Σάββατο το βράδυ της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών στην πλατεία Ρηγίλλης στο μνημείο που έχει στηθεί για τους πεσόντες των Ιμίων.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν ότι τα μέτρα πρέπει να είναι αυστηρά ώστε την Κυριακή όσοι θέλουν να διαδηλώσουν να το κάνουν απερίσπαστα και για αυτό το λόγο σχεδόν το σύνολο των αστυνομικών θα βρίσκονται σε μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Ο προβληματισμός υψηλόβαθμων στελεχών έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο εμπρησμός κατάληψης στη Θεσσαλονίκη στο προηγούμενο συλλαλητήριο έχει δυναμιτίσει την ατμόσφαιρα.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν, λένε οι αρχές, δεν θα πρέπει να έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούν στενά την περιοχή των Εξαρχείων και έχουν διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα αρκετές κινήσεις συμπαράστασης για την κατάληψη που πυρπολήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Κανένας, μάλιστα, δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο, αντιεξουσιαστές από τη Βόρεια Ελλάδα να έρθουν το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Κυβερνητικά κτίρια και στόχοι υψηλού κινδύνου θα φυλάσσονται επί 24ωρου βάσεως ενώ θα ενεργοποιηθεί στο έπακρο το δίκτυο πληροφοριών. Επίσης αναζητούνται δύο μεγάλοι υπαίθριοι χώροι, ο ένας κοντά στη λεωφόρο Αθηνών και ο δεύτερος κοντά στην Παραλιακή όπου θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν από την περιφέρεια τον κόσμο που θα θέλει να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος.

Τα ελικόπτερα της αστυνομίας, όπως είναι λογικό, θα περιπολούν και θα κατοπτεύουν από αέρος την πρωτεύουσα ενώ σε στενό κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πρεσβείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ