ΕΛΛΑΔΑ

Πλειστηριασμοί: Επεισόδια σε συμβολαιογραφεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας

Πλειστηριασμοί: Επεισόδια σε συμβολαιογραφεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΣΙΑΜΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Εντάσεις δημιουργήθηκαν έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς ζήτησαν από τις Αρχές να περάσει μέσα αντιπροσωπεία τους  για να επιδώσει ψήφισμα.

Η αστυνομία αρνήθηκε και ακολούθησε νέος γύρος εντάσεων. Διαδηλωτές προσπάθησαν ξανά να εισέλθουν στο κτίριο αλλά διμοιρίες των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους αλλά και με χρήση χημικών, όπως αναφέρει το thestival.gr, τους απώθησαν.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκε ελαφρά ένας διαδηλωτής.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ώρα 15:15, τα μέλη του Συντονισμού βρίσκονταν ακόμη έξω από το κτίριο φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, ενώ στο σημείο ήταν και μέλη του ΠΑΜΕ.

Επεισόδια και σε συμβολαιογραφείο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε και σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Καποδριστρίου, όπου μέλη της ΛΑΕ και του «Δεν Πληρώνω» είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στο συμβολαιογραφείο απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ με τη χρήση χημικών και γίνεται λόγος για τρεις τραυματίες.

Λίγο νωρίτερα από το παραπάνω συμβάν, μπλόκο από μέλη του ΠΑΜΕ είχε δημιουργηθεί και σε κτίριο της Σταδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ