Αγωγή κατά του Μουφτή της Κομοτηνής
Πηγή: wikipedia

Αγωγή κατά του εκλεγμένου Μουφτή της Κομοτηνής Ibrahim Serifκατέθεσε το γραφείο του εισαγγελέα στην Κομοτηνή με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας για συμμετοχή σε θρησκευτική εκδήλωση το 2016.

Διαβάστε επίσης

Πηγές του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu ανέφεραν ότι το γραφείο του εισαγγελέα Ροδόπης κατέθεσε μήνυση την Τρίτη ενάντια στον Ibrahim Serif, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας για την παρουσία του σε ισλαμική θρησκευτική τελετή το 2016. Η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 8 Μαΐου, πρόσθεσαν οι πηγές.

Ο ίδιος ο Serif, μιλώντας στο Anadolu, ισχυρίστηκε ότι η πραγματική κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από τις αξιώσεις της εισαγγελικής αρχής.

Όπως είπε ο Serif, παρακολούθησαε εκδήλωση κατόπιν αιτήματος των μουσουλμάνων συναδέλφων του.

«Είμαι επιφορτισμένος με την οργάνωση ενός θρησκευτικού γεγονότος, αλλά πρέπει να παρέχουμε θρησκευτικές υπηρεσίες σε όσους ζητούν βοήθεια», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε κερδίσει μια υπόθεση το 1999 για την ίδια κατηγορία, αφού έκανε έκκληση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι από τότε δεν υπήρξαν ποινικές κατηγορίες εναντίον του μέχρι πριν από ένα χρόνο.

«Αλλά τον τελευταίο χρόνο, έχω κληθεί στο γραφείο του εισαγγελέα επτά φορές συνολικά», είπε ο ίδιος. Ο Serif εξελέγη μουφτής της Κομοτηνής το 1990 από την τοπική μουσουλμανικήτουρκική κοινότητα.

Οι εκλεγμένοι μουφτήδες της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγά και Αχμέτ Μετέ έχουν καταδικαστεί επίσης από τα ελληνικά δικαστήρια για την κατάχρηση εξουσίας.


Διαβάστε επίσης

Κομοτηνή: Οι τέσσερις πρόσφυγες που διαμελίστηκαν από τρένο είχαν κοιμηθεί στις γραμμές

Ανατριχιαστικές εικόνες στην Κομοτηνή: Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε σιδηροδρομικές γραμμές

Κατά Κουτσολιούτσου και του ΔΣ της Folli Follie στρέφεται το Υπερταμείο

Η απάντηση του Λευκού Οίκου στην αγωγή και η στήριξη του Fox News στο CNN