Το ΣτΕ «πάγωσε» την απόφαση του ΕΣΡ για το Mega
Πηγή: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. 

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η διοίκηση της «Τηλέτυπος» και ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του ΕΣΡ, με την οποία υποχρεώνει τον τηλεοπτικό σταθμό να τερματίσει τη λειτουργία του. Όπως υποστηρίζε, ο νόμος 4339/2015 είναι αντισυνταγματικός, αντίθετος στην ΕΣΔΑ και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣτΕ, με προσωρινή διαταγή του, «πάγωσε» την επίμαχη απόφαση του ΕΣΡ, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Εισηγητής της υπόθεσης ορίστηκε ο σύμβουλος Επικρατείας, Ηλίας Μάζος και η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 4 Μαΐου 2018.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το ΕΣΡ με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφάσισε ότι το Mega πρέπει να «τερματίσει τη λειτουργία του», κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο "MEGA CHANNEL" εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!