Αποζημίωση 160.000 ευρώ για τον θάνατο 5χρονου από ροτβάιλερ στην Κοζάνη
Αποζημίωση 160.000 ευρώ επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κοζάνης υπέρ της μητέρας του 5χρονου Στάθη, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο το Πάσχα του 2016, από δύο ροτβάιλερ σε εξοχική κατοικία της Κοζάνης.
Η απόφαση αποζημίωσης αφορά από κοινού τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ και τη σύζυγό του. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου 5χρονου, Ζήσης Βρίκος, στην περίπτωση που δεν καταβάλλουν το ποσό, η μητέρα έχει δικαίωμα να ζητήσει την προφυλάκιση τους για τέσσερις μήνες μέχρι την καταβολή του.
Στην απόφαση γίνεται ρητή αναφορά πως η μητέρα του 5χρονου δεν φέρει καμία ευθύνη για το τραγικό περιστατικό, που συνέβη στην αυλή του σπιτιού των δυο ιδιοκτητών των ροτβάιλερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο νομικός σύμβουλός της μητέρας επαναβεβαίωσε παλιότερη δέσμευσή της ότι μέρος της αποζημίωσης θα παραχωρηθεί σε κοινωφελή ιδρύματα, όπως το 15% θα προσφερθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και 15% στο Ειδικό Εργαστήρι για Άτομα με Αναπηρία στην Κοζάνη.
Η πλευρά των ιδιοκτητών των ροτβάιλερ αναμένεται να καταθέσει έφεση επί της απόφασης.
Στο 13ο Celebrity Beach Volleyball Game της W.I.N. Hellas η ισότητα και η ενδυνάμωση ήταν οι νικητές
17:03
«Κουνάτε το γκολπόστ και είστε και οφσάιντ» - Η ατάκα Πιερράκακη σε Ανδρουλάκη για τα κόκκινα δάνεια
17:03
Συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Rheinmetall
16:59
H βίλα του Μπερλουσκόνι στην Σαρδηνία πωλείται στην βασιλική οικογένεια του Κατάρ
16:57