ΕΛΛΑΔΑ

«Με το σπαθί μου τον τραυμάτισα»:Τα πρώτα λόγια του 88χρονου που επιτέθηκε σε ληστές στη Γλυφάδα

«Με το σπαθί μου τον τραυμάτισα»:Τα πρώτα λόγια του 88χρονου που επιτέθηκε σε ληστές στη Γλυφάδα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Με το σπαθί μου, που είναι οικογενειακό κειμήλιο, τραυμάτισα τον έναν από τους δράστες. Δεν ξέρω πού τον έχω χτυπήσει, αλλά εγώ το σπαθί μου χρησιμοποίησα». Αυτή ήταν η πρώτη δικαιολογία που είπε στους αστυνομικούς ο 88χρονος, ο οποίος χθες πυροβόλησε έναν από τους δύο δράστες που επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν.

Οι αστυνομικοί είχαν πάει νωρίτερα στο σπίτι του 88χρονου και εκείνος αρχικά θέλησε να αποκρύψει ότι υπήρχε τραυματισμός και ήθελε να καταγγείλει μόνο τη ληστεία. Οι αστυνομικοί, όμως, βρήκαν τα αίματα στο δάπεδο και άρχισαν να ρωτούν επίμονα να τους δώσει ο 88χρονος μια εξήγηση.

Αρχικά τους έλεγε ότι πήρε το σπαθί του, καθώς είναι απόστρατος του λιμενικού και τραυμάτισε έναν από τους δράστες. Όμως οι Αρχές ενημερώθηκαν λίγη ώρα αργότερα ότι έχει πάει τραυματισμένος στο νοσοκομείο ένας αλλοδαπός με σφαίρα στο χέρι.

Από την έρευνα που έκαναν και αφού έδειξαν φωτογραφία του στον 88χρονο, ταυτοποίησαν ότι πρόκειται για το δράστη και αποκαλύφθηκε ότι ο τραυματισμός ήταν από το όπλο του ηλικιωμένου.

Ο τραυματισμένος ληστής αποκάλυψε ποιος ήταν και ο συνεργός του, ένας 18χρονος Έλληνας, ο οποίος επίσης συνελήφθη λίγο αργότερα.

Ο 88χρονος κατείχε το όπλο παράνομα και αυτή την ώρα οδηγείται στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ