Περίεργη υπερπτήση πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας
Φωτογραφία αρχείου από την 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας - Πηγή: EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η πτήση ελικοπτέρου τύπου Eurocopter AS350 Écureuil πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης Ανδραβίδας το Σάββατο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι έφερε φωτογραφικές μηχανές και πετούσε χωρίς άδεια πάνω από τις εγκαταστάσεις.

Αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου να εντοπιστεί το ελικόπτερο και οι χειριστές του.

Με τη βοήθεια της Πολιτικής Αεροπορίας, ταυτοποιήθηκε το ελικόπτερο και στη συνέχεια ελέγθηκε το σχέδιο πτήσης του. 

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση των αρμόδιων υπηρεσιών που είχε ως αποτέλεσμα, να εντοπιστεί το ελικόπτερο αμέσως μετά την προσγείωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, το ελικόπτερο ήταν ενοικιασμένο από αλβανικής καταγωγής μεσάζοντα, είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης για να πετάξει πάνω από το Λουτράκι, ωστόσο βρέθηκε πάνω από την 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

Ο Γερμανός χειριστής κλήθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή και οδηγήθηκε στην αεροπορική βάση των Μεγάρων. Εκεί, οι δύο επιβαίνοντες  καθώς και ένα ένα άλλο άτομο, αγνώστων λοιπών στοιχείων συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, ένας Γερμανός χειριστής και ένας Γάλλος επιβάτης ναι μεν είχαν καταθέσει μεν σχέδιο πτήσης, αλλά αυτό αφορούσε σε μία πτήση μέχρι το Λουτράκι. 

 

 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!