ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο από τον Ρουβίκωνα

Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο από τον Ρουβίκωνα
Φωτογραφία αρχείου ΕUROKINISSI

Επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στα βόρεια προάστια των Αθηνών πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας, στοχοποιώντας για δεύτερη φορά το κτήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα συσχετίζουν την επίθεση με την εισβολή της Τουρκίας στην Αφρίν.

«Το Αφρίν έπεσε αλλά ο αγώνας συνεχίζεται» αναφέρεται στο εν λόγω κείμενο.

Περίπου 15 μέλη της ομάδας κατέβηκαν από το λεωφορείο της γραμμής, πέταξαν μπογιές και εξαφανίστηκαν.

Εκείνη την ώρα, γύρω από το προξενείο βρισκόντουσαν 10 αστυνομικοί που φυλούσαν το κτήριο, καθώς στο παρελθόν ο Ρουβίκωνας είχε κάνει και πάλι επίθεση.

Μάλιστα, υπήρχαν και εκτιμήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών ότι ο Ρουβίκωνας θα επιχειρούσε και πάλι να φτάσει στο τουρκικό προξενείο.

Παρόλα αυτά, ούτε οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο για τη φύλαξη του κτηρίου αλλά ούτε και οι αυξημένες περιπολίες της ΓΑΔΑ κατάφεραν να αποτρέψουν την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε σε έναν «ευαίσθητο» στόχο λόγω και της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν από το σημείο με το λεωφορείο της γραμμής. Αυτή την ώρα, αστυνομικοί έχουν σταματήσει ένα λεωφορείο στην Οδό Κηφισίας και πραγματοποιούν έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ