ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται οι ληστείες με θύματα τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας

Αυξάνονται οι ληστείες με θύματα τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Με δύο ληστείες σε τουρίστες στην περιοχή της Ακρόπολης έκανε και πάλι την εμφάνισή της η συμμορία των κακοποιών που με την απειλή, κυρίως μαχαιριού ακινητοποιούν τους τουρίστες στο κέντρο της πόλης για να τους αρπάξουν ό,τι πολύτιμο έχουν μαζί τους.

Χθες το βράδυ κρατώντας μαχαίρια πλησίασαν δύο άτομα στην περιοχή της Ακρόπολης και αφού τους ακινητοποίησαν για να μην αντιδράσουν και καλέσουν σε βοήθεια, τους άρπαξαν τα κινητά και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Τα κρούσματα ληστρικών επιθέσεων στο κέντρο της πόλης αυξάνονται όσο μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οι Αρχές ασφαλείας προσπαθούν εδώ και αρκετό καιρό να αυξήσουν και τις περιπολίες και την εμφανή αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης και κυρίως γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους.

Παρ’ όλα αυτά όπως φαίνεται οι κακοποιοί καταφέρνουν να συνεχίζουν τη δράση τους.

Την ίδια ώρα δύο δράστες με την απειλή μακρύκανου όπλου και λοστού ακινητοποίησαν στον Ασπρόπυργο επιχειρηματία για να του αρπάξουν 1.000 ευρώ που είχε μαζί του.

Οι δύο δράστες φαίνεται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις του επιχειρηματία καθώς τον αιφνιδίασαν και κατάφεραν να εξαφανιστούν αφού πρώτα τον λήστεψαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ