Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης της Μαρίας Εφίμοβα στη Μάλτα
Απορρίφθηκε από το Εφετείο Αθηνών το αίτημα έκδοσης της Ρωσίδας πληροφοριοδότριας Mαρίας Eφίμοβα, στη Μάλτα.
To δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικαστικών αρχών της Μάλτας και η πρώην υπάλληλος της Pilatus Bank και μάρτυρας σε υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερη.
Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν είτε να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις από τις δικαστικές αρχές της Μάλτας σχετικά με τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδώσει, καθώς αυτά ήταν εντελώς αόριστα, ή να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών κατά της έκδοσης της 36χρονης, αφού τα εντάλματα αφορούσαν αδικήματα ήσσονος σημασίας.
Η Εφίμοβα έφυγε από τη Μάλτα μετά τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, που αποκάλυψε ότι εκείνη ήταν μία από τις πηγές της. Σημειώνεται πως η δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017.
Στο πλευρό της Γεφίμοβα έχουν ταχθεί 36 ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, οι οποίοι ύστερα από πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου εξέδωσαν δήλωση υποστήριξης στη μάρτυρα, ζητώντας να της χορηγηθεί άσυλο από την Ελλάδα και υπογραμμίζοντας ότι πιθανή έκδοσή της θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της.
Μικροί μαθητές «πρασίνισαν» με χαρουπιές το προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων στην Κορινθία (pic)
21:53
Χειρουργήθηκε ο τετράχρονος που δέχθηκε επίθεση σκύλου στα Χανιά - Θα νοσηλευτεί σε ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ
21:44
Τραμπ: «Αν το Ιράν είχε πυρηνικά ο κόσμος θα ήταν όμηρος» - Επίθεση κατά Μερτς
21:34
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 45 εκατομμύρια ευρώ
21:31