«Μπλόκο» στον απόπλου της θαλαμηγού του εμίρη Αμντούλ Αζίζ από τον Βόλο
Πηγή: marine traffic.com

«Εγκλωβισμένη» στο λιμάνι του Βόλου ήταν την περασμένη εβδομάδα η υπερπολυτελής θαλαμηγός Al Diriyah του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Αμπντούλ Αζίζ, ενός από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, που βρέθηκε στη δίνη μιας ευρείας επιχείρησης για την πάταξη της διαφθοράς στην πατρίδα του.

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, ζήτησε από το Λιμεναρχείο της περιοχής να απαγορεύσει τον απόπλου της πολυτελέστατης θαλαμηγού μέχρι να τακτοποιηθούν οι οφειλές του εμίρη, που αφορούσαν τέλη ελλιμενισμού, πρυμνοδέτησης, χρήσης νερού, ηλεκτρικού και συντήρησης από τον περασμένο Νοέμβριο και ανέρχονταν σε 25.000 ευρώ.

Μετά το «μπλόκο» του ΟΛΒ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, ο Σαουδάραβας εμίρης πλήρωσε τα τέλη ελλιμενισμού και ρύθμισε τα υπόλοιπα χρέη του, καταφέρνοντας έτσι να αρθεί η απαγόρευση απόπλου του πολυτελέστατου γιοτ.

Το πρόβλημα των ανεξόφλητων λογαριασμών φαίνεται πως ήταν συνέπεια της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλά από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, κάποια από τα οποία οδηγήθηκαν στη φυλακή στο πλαίσιο μιας επιχείρησης πάταξης της διαφθοράς που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η θαλαμηγός Al Diriyah είναι ένα από τα τρία υπερπολυτελή σκάφη που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και τα τελευταία δέκα χρόνια «δένουν» στο λιμάνι του Βόλου, κυρίως τη χειμερινή περίοδο.


Διαβάστε επίσης

Βόλος: Στη φυλακή 35χρονος που έριξε βενζίνη στο πρόσωπο 20χρονης

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής στην Κω

«Οι γυναίκες οδηγούν τη ζωή τους», λέει η πρώτη γυναίκα που έπιασε τιμόνι στη Σ. Αραβία

Βόλος: Καταιγίδα προκάλεσε ζημιές και διακοπή της κυκλοφορίας στους δρόμους