Επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ στο Άγιον Όρος
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε το Άγιον Όρος. Πρώτος του σταθμός ήταν η μονή Βατοπεδίου.
«Το Όρος Άθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος», έγραψε ο κ. Πάιατ και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την πλούσια ιστορία της Μονής Βατοπεδίου και την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της.
Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από τέσσερις φωτογραφίες από την επίσκεψή του στη Μονή, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ανέφερε:
«Το Όρος Άθως είναι ένα πραγματικά πνευματικό μέρος και ευχαριστώ θερμά τον ηγούμενο Εφραίμ που με μύησε στην πλούσια ιστορία του Βατοπεδίου, στην πρώτη στάση μου εδώ. Εντυπωσιάστηκα επίσης από την καινοτόμο έρευνα και τις ιδέες της Μονής για τα βιολογικά φυτικά προϊόντα της».
Σε δεύτερη ανάρτησή του ο αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Συγκεκριμένα έγραψε: «Είχε την τιμή να γνωρίσω τον μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο στο Βατοπέδι. Είχαμε μία σημαντική συζήτηση σχετικά με την Ορθοδοξία παγκοσμίως και τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο».
Ανάμεσα στον ουρανό και στη γη: Το ζωγραφικό σύμπαν της Βικτώριας Σκαρλάτου
14:22
Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες σε όλους τους συνδρομητές κινητής
14:21
Ταχιάος: «Στην Κυψέλη δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους και δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ»
14:19
Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τα αντιπλημμυρικά έργα στα Μέγαρα - Αυτοψία Παπασταύρου στο σημείο
14:12