ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση Μαρινάκη για Τζανακόπουλο

Δήλωση Μαρινάκη για Τζανακόπουλο
LATO KLODIAN / EUROKINISSI

Στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, απάντησε μέσω ανακοίνωσής του ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Απέφυγα μέχρι τώρα να τοποθετηθώ δημόσια στις άθλιες κατηγορίες που εκτοξεύουν διάφοροι εναντίον μου παρ’ ότι πολλοί μου το έχουν ζητήσει. Αναγκάζομαι σήμερα να το πράξω επειδή ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασαν κάθε όριο ψευδολογίας και συκοφαντίας.

Η Ελλάδα κύριε Τζανακόπουλε πράγματι δεν θα γίνει Κολομβία γιατί επιδιώκετε να την καταστήσετε χειρότερη από την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μαζί. Η προσωποποιημένη εναντίον μου επίθεση είναι φανερό ότι επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία. Ό,τι κατηγορείτε ως ''συμμορίτικη ασυδοσία, αυταρέσκεια και προσβλητική για δημοκρατία αλαζονεία'' και πολλά άλλα χειρότερα, προσδιορίζουν και αποτυπώνουν με ακρίβεια την εις βάρος μου συμπεριφορά σας και της κυβέρνησης που εκπροσωπείτε.

Οι δόλιες ενέργειές σας και οι δηλώσεις σας εμπεριέχουν συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτή τη σκοτεινή ατζέντα να πάτε σε εκλογές. Γι’ αυτό κάνετε συνεχώς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, προαναγγέλετε διώξεις και επικαλείστε κατασκευασμένες μαρτυρίες, με έναν στόχο: να ενοχοποιήσετε έναν αθώο και μαζί του την αντιπολίτευση για να παραμείνετε στην εξουσία και στην καρέκλα σας. Για ένα πράγμα να είστε σίγουρος, ότι ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει τις δόλιες προθέσεις σας. Δηλώνω δε κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνηση σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανάγκη σας να καλύπτεστε πίσω από Non-papers, των οποίων την παραγωγή ασυναίσθητα και κυνικά ομολογήσατε, αποκαλύπτει τη δολιότητα της μεθοδολογίας σας και αναδεικνύει την σκοτεινή λογική του συστήματος εξουσίας που υπηρετείτε. Επιχειρήσατε να κρυφτείτε γιατί γνωρίζατε ότι συκοφαντείτε.

Είχα λοιπόν κάθε δικαίωμα κ. κυβερνητικέ εκπρόσωπε, να ζητήσω την αποκάλυψη του άτολμου - κρυπτόμενου συντάκτη των εις βάρος μου συκοφαντικών, ελεεινών και κατά πλήρη παραβίαση του τεκμηρίου και της ουσιαστικής αθωότητάς μου ανακοινώσεών σας. Παραβίαση την οποία περίτρανα και αδίστακτα ομολογήσατε. Εσείς όμως κ. Εκπρόσωπε της Κυβέρνησης, όπως και ο Πρωθυπουργός και άλλοι Υπουργοί, σπεύσατε να προκαταλάβετε την Δικαιοσύνη και να υπαγορεύσετε την απόφασή της. Εξάλλου, όσον αφορά τον ιθύνοντα νου των άθλιων εναντίον μου συκοφαντιών, ο οποίος αγνοεί επιδεικτικά το τεκμήριο της αθωότητας και προαναγγέλλει απροσχημάτιστα δικαστικές εξελίξεις, τον υποδείξατε εσείς ο ίδιος, παραδεχόμενος πως την τελική ευθύνη για κάθε ανακοίνωση που εκδίδεται από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει αποκλειστικά και μόνο ο κ. Τσίπρας.

Πιο περίτρανη, πιο ωμή και πιο άμεση αποκάλυψη της εναντίον μου σκευωρίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει και δημόσια να ομολογηθεί.

Σας μίλησα ευθύτατα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας το Σάββατο στις 22:27 το βράδυ, αποκαλύπτοντας το ονοματεπώνυμό μου, για να ζητήσω ό,τι ήταν αναγκαίο, προς άσκηση του θεμελιώδους δικαιώματος υπεράσπισης της τιμής και της υπόληψής μου και προστασίας της αξίας μου ως ανθρώπου, όπως αρμόζει σε κράτος δικαίου, το οποίο δυστυχώς επιχειρείτε να καταλύσετε.

Ο δρόμος προς την Δικαιοσύνη, τον οποίο δηλώνετε ότι θα ακολουθήσετε, είναι ανοικτός, αν και έχετε αποδείξει περίτρανα με τις παρεμβάσεις σας ότι δεν σας είναι σεβαστός. Βέβαιο όμως είναι ότι θα τον διαβείτε, όχι διότι το επιλέγετε, αλλά γιατί θα υποχρεωθείτε, προς αποκατάσταση της νομιμότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο ευρωπαϊκό δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βαγγέλης Μαρινάκης»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ