ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ 4 αρχηγικά μέλη της σπείρας με τα παράνομα φάρμακα-Τι εντόπισαν οι Αρχές

Στα χέρια της ΕΛΑΣ 4 αρχηγικά μέλη της σπείρας με τα παράνομα φάρμακα-Τι εντόπισαν οι Αρχές
Pixabay

Μια εταιρία "φάντασμα", νοσηλεύτριες σε δημόσιο νοσοκομείο που έκλεβαν αντικαρκινικά φάρμακα, γιατροί που συνταγογραφούσαν παράνομα, φαρμακείο χωρίς καν άδεια λειτουργίας και εκατομμύρια ευρώ κέρδη αποτελούν το μεγάλο κύκλωμα παράνομων φαρμάκων που τα μέλη του θησαύριζαν σε βάρος του ελληνικού κράτους και κάτω από τη μύτη διοικήσεων.

Η οικονομική αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας και ανάμεσά τους τον άνθρωπο που έπαιζε τον κεντρικό ρόλο στο μεγάλο κόλπο, ο οποίος είχε στήσει μια εικονική εταιρία στη μέση Ανατολή και έκανε εικονικές εισαγωγές φαρμάκων «φαντάσματα» που δεν έφταναν ποτέ στη χώρα.

Μόνο που αυτά τα φάρμακα ήταν από τις αποθήκες νοσοκομείου τα οποία έκλεβαν νοσηλεύτριες και μετά, με μεταφορικές εταιρίες, το κύκλωμα τα διοχέτευε σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης, όπου η τιμή του φαρμάκου είναι τριπλάσια.

Σύμφωνα με το σχέδιο της σπείρας, οι νοσηλεύτριες έμπαιναν στην αποθήκη με τα αντικαρκινικά φάρμακα για να παραλάβουν δυο ή τρία φάρμακα και να χορηγήσουν στον ασθενή, μόνο που εκείνες έπαιρναν τις συσκευασίες αλλά χορηγούσαν μόνο τη μια, οι υπόλοιπες έφευγαν για τις αποθήκες της συμμορίας και μετά για το εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της οικονομικής αστυνομίας φάρμακα αξίας πάνω από 300.000 ευρώ σε καβάντζες, καθώς επίσης εικονικά παραστατικά και συνταγογραφήσεις για δήθεν «καρκινοπαθείς».

Συνολικά, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί 20 άτομα, ενώ το κύκλωμα δρούσε για τουλάχιστον 5 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ